Найвища пора відновити публічні Літургії,– німецький кардинал
  • Втр, 21/04/2020 - 20:40

Німецький кардинал Райнер Марія Велькі зазначив, що настала «найвища пора» відновити публічні Літургії, враховуючи те, що країна почала послаблювати карантинні заходи.

За його словами, Літургії за участі вірних слід дозволити «якомога швидше», оскільки в найближчі тижні будуть знову відчинені невеликі крамниці та школи.

«Настала найвища пора відновити публічні Літургії, не відкидаючи необхідних правил карантину. Наразі я не говорю про повернення до нормальності, бо про це ще зарано говорити», - зазначив кардинал Вуелькі. – «Правил гігієни слід продовжувати дотримуватись, як і правил дистанціювання. Усі ми навчились нового стилю поведінки і продовжуватимемо його дотримуватись. Однак відправу Літургій слід повернути якомога швидше, з дотриманням визначених правил».

Під час зустрічі з прем’єр-міністром Північного Рейну-Вестфалії, що відбулась минулого тижня, кардинал зазначив, що в той час, як соціальне дистанціювання та інші перестороги є важливими, практикування релігії є основним правом людини.

«Тому релігійні богослужіння слід дозволити за певних умов, чим швидше, тим краще», - написав кардинал у Твіттері після цієї зустрічі.

Інші німецькі єпископи, включаючи Главу єпископату Георга Бетцінга, також закликали полегшити обмеження на проведення богослужінь, інформує Catholic Herald.