«Не бійтеся!» – це слова, у яких передовсім відчутний дух надії
  • Втр, 11/09/2018 - 10:34

У неділю, 9 вересня, у Львові завершився ХVII Архідієцезіальний день молоді, присвячений темі «Не бійся, Маріє, Ти бо знайшла ласку в Бога!». Недільну конференцію виголосив єпископ-помічник Едуард Кава, а після неї молодь зібралася на спільну Євхаристію під проводом архієпископа Мечислава Мокшицького. З митрополитом Львівським співслужили єпископ-помічник Едуард Кава, ректор Вищої духовної семінарії Львівської архідієцезії отець Петро Бжеський, директор Католицького Медіа-Центру й «Телебачення Віковічного Слова» отець Олександр Зелінський, організатор АДМ отець Олександр Бішек і священики, які прибули разом із молоддю.
Словами батьківських настанов, заохочення й укріплення звернувся до молоді у проповіді архієпископ Мечислав Мокшицький.

Дорога молоде! Посилаю вас сьогодні до ваших родин і парафій як тих, хто набрався відваги йти за Ісусом Його слідами. Ці сліди виразні і ясні, іх можна описати коротким, але змістовним наказом любити Бога і ближнього, як самого себе.

Посилаю вас сьогодні і прошу вас взяти Марію за найкращого провідника на дорозі віри. Вона перемогла страх і непевність надією на те, що збудуться слова ангела: «Не бійся, бо ти знайшла ласку в Бога», – тобто Його допомогу, опіку правду, надію й безпеку. Варто йди до неба з Марією, тобто з відвагою й довірою до Бога, який називає нас не слугами, а друзями, щоб ми йшли і приносили добрі плоди життя.

Дорога молоде! Разом зі святим Йоаном Павлом ІІ заохочую вас вступити до школи Діви Марії, адже Вона – недосяжний зразок молитви і прекрасний приклад творчого, радісного й багатого внутрішнього життя. Вона навчить вас, що не треба розривати життя і молитву. Так ви зможете долучитися до народження нової Європи духа. Європи, вірної своєму християнському корінню, яка не закрита сама в собі, а готова до діалогу та співпраці з іншими народами світу. Європи, яка усвідомлює своє покликання, щоб бути для світу світлом цивілізації й поштовхом розвитку, яка рішуче об’єднує зусилля і здібності для служіння миру й солідарності між народами.

Закликаю вас до співпраці для відродження України, яка потребує миру й віднови.

У християнському труді життя не можна замикатися в собі, бути егоїстами. Ми маємо виходити в світ – до іншоі людини, яка потребує правди про те, що Бог прийшов на землю, щоб нас спасти.

«Не бійтеся!» – це слова, у яких передовсім відчутний дух надії. Людині, яка досвідчила силу та присутність самого Бога, нічого боятися, бо вона стає учасником найбільших таємниць нашої віри, тобто вміє йти слідами Ісуса.

Дорогі хлопці і дівчата! Заохочую вас полюбити жертовну любов. Будьте відважні! Не бійтеся, Божа благодать із вами! Майте очі, розплющені для ближніх. Майте руки, готові їм допомогти. Майте добре слово, щоб їх утішити. Майте час, щоб бути разом. І майте відвагу, як Марія, вибирати шлях віри.

Іще один День молоді закінчився. Його учасники роз’їхалися по домівках. Хтось із них отримав відповіді на запитання, а хтось здобув інформацію для роздумів. Хтось відкрив для себе дари, які щоденно отримує від Бога, а хтось відкрив Бога як Доброго Батька, Який прагне, щоб ми жили в любові й були щасливі.

Нехай Господь буде прославлений за благодатний час, який нам дарував, а організаторів і кожного учасника XVII АДМ щедро благословить!

Католицький Медіа-Центр