«Не вбий!», – Великопосне послання еко-соціального об’єднання «Відповідальність за створіння»
  • Чтв, 14/02/2013 - 19:25

Міжнародне соціально екологічне об’єднання «Відповідальність за створіння» звернулось на початку Великого посту із спеціальним посланням до отців-парохів та членів парафіяльних громад, в якому закликає використати цей благодатний час для того, щоб переосмислити взаємозв’язок християнської віри і відповідальності за створений світ і зробити свій автентичний християнський внесок для покращення його стану.

 

Ключовий аспект великопосного екологічного послання полягає у необхідності комплексного дотримання заповіді «Не вбий», яка включає не тільки пошанування людського життя, але й всіх створінь, покликаних Богом до життя. Рівно ж, заповідь «Не вбий» вимагає, щоб наша повсякденна поведінка була більш дружньою до природного довкілля. В цьому сенсі об’єднання «Відповідальність за створіння» видало спеціальний екологічний календар на Великий піст, на кожен день якого пропонує конкретні поради для оптимізації нашого впливу на створений Богом світ.

 

Пропонуємо деякі з порад «Великопосного екологічного календаря»:

    Виміряйте свій екологічний слід! Розпочніть піст з того, щоб визначити скільки ресурсів використовуєте ви особисто і ваше домогосподарство. Лічильник навантаження на довкілля знаходиться за http://www.footprint.at/

    Зменшіть споживання м’яса! Зробіть хоча б кожен другий день вегетаріанським. М’ясна індустрія, а разом з тим і ми, як її споживачі, є відповідальним близько за п’яту частину всіх викидів.

    Використовуйте «зелену» енергію! Якщо це можливо використовуйте енергію з відновлювальних джерел.

    Мандруйте дружніми до довкілля видами транспорту! Використовуйте дружні до довкілля види транспорту: поїзд, велосипед, тощо.

 

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології