Нехай дослідження космічного простору служать усьому людству
  • Срд, 29/10/2014 - 23:09

Плоди прогресу в мирному використанні космосу повинні служити не тільки найбагатшим країнам, але також і бідним, – сказав Архиєпископ Бернардіто Ауза, постійний представник Святого Престолу при Організації Об'єднаних Націй.

Ватиканська делегація повною мірою усвідомлює обмеження загального доступу до космічного простору, беручи до уваги величезні інвестиції, зроблені в цій сфері, а також що стосується інтелектуальної і патентної власності.

Однак, коли космічний простір став важливим напрямком розвитку інформаційних технологій та комунікацій, держави повинні працювати разом, щоб користь, яку черпають звідти, не стала ще однією з причин зростання економічних і соціальних диспропорцій.

Таким чином, ключовою виглядає підтримка загального блага та забезпечення мирного використання космічного простору. «Треба особливо подбати, щоб космічна технологія не стала джерелом домінації або іншим інструментом для нав'язування певних цінностей чи культур», – сказав Архиєпископ Ауза.

Віра може однаково розширити і збагачувати горизонти мислення. Таким чином, тішачись прогресом науки, побачимо також величезний потенціал, даний Богом людському розуму, як також безмірність і багатство створення – сказав Архиєпископ Ауза.

Спеціальне засідання комітету у справах політики і деколонізації, присвячене міжнародній співпраці у сфері мирного використання космічного простору, відбулося під час 69-ої сесії Генеральної Асамблеї Організації Об'єднаних Націй.