«Нехай Дух Святий дозволить нам завдяки поміркованості бути добрими, мудрими господарями на рідній землі»,- Глава УГКЦ у 126-й день війни
  • Чтв, 30/06/2022 - 09:36

Ми просимо Духа Святого, щоб наділив нас поміркованістю, зокрема в умовах війни, коли починає щоразу більше бракувати засобів для гідного життя, тому що війна завжди приносить із собою розруху, зубожіння і голод.

Про це сказав Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав у щоденному воєнному зверненні у 126-й день війни росії проти України.

На початку звернення Предстоятель подякував Богу і Збройним Силам України за можливість прожити ще один день.

«Впродовж минулого дня нещадно був бомбардований Харків. Двічі, вчора і сьогодні зранку, зазнав ракетного обстрілу Миколаїв. Також по Одещині було завдано ракетного удару. Кожний такий удар - це вбиті люди, знищені будівлі, інфраструктура, десятки поранених. Україною тече людська кров. Україна плаче, але молиться»,– констатував Отець і Глава УГКЦ.

У сьогоднішньому зверненні архиєрей роздумав над поміркованістю, що, за його словами, є плодом Святого Духа, який вінчає усі інші плоди, більше того є ознакою повноти зрілості людини в її житті у Дусі Святому.

«Поміркованість означає правильне сприйняття людиною себе самої і того світу, який її оточує, будування правильних стосунків із тими ресурсами, особистими і спільними, які Господь Бог дарував сьогодні нашій опіці»,– пояснив Глава Церкви.

Він підкреслив, що цей плід Святого Духа має два виміри: внутрішній і зовнішній.

Внутрішній вимір поміркованості, за його словами, наділяє людину здатністю керувати собою, панувати над своїми прагненнями, життєвими потребами, завданнями, правильно будувати стосунки із собою.

«Натомість у своєму зовнішньому вимірі поміркованість дає людині можливість правильно впорядковувати своє земне життя в усіх його вимірах, правильно користуватися для власного добра і для добра ближнього всім тим, що вона має в розпорядженні, незалежно від того, мало це чи багато», – пояснив Предстоятель УГКЦ.

Глава УГКЦ подякував усім людям, які допомагають Україні пережити війну. «Цими днями в Україні перебуває особлива делегація з Італії: починаючи з міста Болоньї, аж до Одеси і Миколаєва приїхав гуманітарний караван з особливою назвою «Зупинімо війну негайно». Цей караван очолює віцепрезидент Італійської єпископської конференції монсеньйор Савіно, єпископ Касано, з півдня Італії. Вітаємо наших італійських друзів, дякуємо Італійській єпископській конференції та всім добрим людям у всьому світі за те, що, правильно управляючи тими талантами і земними благами, якими Господь Бог їх наділив, вони сьогодні щедро діляться з Україною і допомагають нужденним», – розповів Блаженніший Святослав.

«Боже, благослови Україну! Боже, зупинити вбивчу руку агресора! Боже, дай нам Твоєї мудрості та поміркованості, щоб ми могли християнською позицією, силою і праведністю перемогти зло нападника! Боже, благослови Україну!» – просить духовний лідер українців.