«Нехай наш новонароджений Спаситель поблагословить усіх нас миром», – Блаженніший Святослав у різдвяному привітанні
  • Чтв, 06/01/2022 - 14:06

Блаженніший Святослав, Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви, привітав усіх українських вірних в Україні та в цілому світі з Різдвом Христовим.

«Різдво Христове – радісне і світле свято, – каже Предстоятель УГКЦ у різдвяному привітанні, – здійснення людських очікувань і надії. "Слово стало тілом, і оселилося між нами"... Бог став людиною. Прийнявши людську тілесність, Він увійшов у нашу історію, увібрав у себе радощі і тривоги, страждання і сподівання всього людства».

Коли ми сьогодні говоримо про мир, каже Глава УГКЦ, то говоримо про Христа. Коли шукаємо істину, яка визволяє, – шукаємо Христа. Коли тужимо за справедливістю у світі – тужимо, шукаємо за Христом-Спасителем.

«І ось Він між нами! Тому сьогодні радіють небо і земля, а все людство об’єднується з ангелами у співі: "З нами Бог! Розумійте, народи, і покоряйтеся, бо з нами Бог!" Він із нами цього нового року, сповненого різними страхами, сумнівами і запитаннями. Він із нами в той момент, коли ми так тривожимося і молимося за мир. Він приходить. Христос, наш мир, є між нами», – наголошує Блаженніший Святослав.

 

«Вітаю вас із Різдвом Христовим! І тих, що вдома, і тих, хто далеко від рідної домівки, і тих, що в Україні, і тих, що проживають на різних континентах земної кулі, – всюди, де б’ється українське серце, вітаю з цим великим святом. І звідси, із нашого Патріаршого собору Воскресіння Христового в Києві, звіщаю цю радісну новину, що з нами Бог!» – привітав духовний лідер.

«Нехай наш новонароджений Спаситель, – побажав Глава Церкви, – поблагословить усіх нас миром, радістю, усілякими гараздами. Бажаю вам відчуття небесного світла, яке сьогодні сяє нам з цієї вифлеємської стаєнки. Бажаю вам радісної прадідівської коляди, якою ми можемо розігнати будь-який смуток і наповнити надією кожне загублене, розчароване людське серце», – побажав Блаженніший Святослав і додав: «Усім вам зичу Божого благословення! Разом заспіваймо: Христос народився! Славімо Його!»