«Немає вищої місії в світі, ніж привести людину до Храму, тобто до Бога…» - Владика Дмитро
  • Суб, 05/12/2015 - 11:12

4 грудня 2015 р. Б. в день празника Введення в храм Пресвятої Владичиці нашої Богородиці і Приснодіви Марії у м. Чорткові Владика Дмитро Григорак, ЧСВВ – Правлячий Архієрей Бучацької Єпархії УГКЦ здійснив чин освячення престолу та кивота, а також і першого поверху Родинного дому «Введення в храм Пречистої Діви Марії».

Урочистості розпочалися із чину освячення та продовжилися Архієрейською Божественною Літургією, яку очолив Єпарх у співслужінні численного духовенства.

В часі проповіді Владика Дмитро зосередив увагу присутніх на історії події, які передували введенню в храм Пресвятої Богородиці, а також і на самій події «введення» рівно ж і на значенні постаті Пресвятої Богородиці для нашого спасіння. Також Владика акцентував увагу вірних на значені моменту першого єднання людини з Богом в храмі: «Немає вищої місії в світі, ніж привести людину до Храму, тобто до Бога…» - зазначив Архієрей. Також Єпарх закликав всіх тих, хто спричинився до побудови даного дому та тих, хто там буде жити і працювати на їхньому обов’язку та покликанню до правильного виховання «розуму та серця», а також на молитві та власному прикладі: «…ми маємо обов’язок молитися за цих дітей, маєм їх навчати правд Віри й Любові не тільки словами але й власним життям…».

Після Божественної Літургії декан Чортківський о. Андрій Мельник зачитав декрет Правлячого Єпископа про передачу Родинного дому «Введення в храм Пречистої Діви Марії» під опіку сестер Мироносиць. Також Владика Дмитро висловив слова вдячності с. Йосафаті Воробей , яка була і є «мотором», який допоміг формувати цей дім, а також буде надалі його розвивати та працювати з дітьми.

Урочистість завершувалася прецесійним обходом та освяченням фігури Пресвятої Богородиці. Згодом Владика Дмитро на подвір’ї Родиного дому із дітьми посадив ялинку, яка буде рости разом із його вихованцями.