Ненароджені діти можуть розрізняти різні мови – нове дослідження
  • Срд, 02/08/2017 - 22:49

Нещодавнє дослідження, проведене в Університету Канзасу, показало, що ненароджені діти можуть розрізняти різні мови ще за місяць до народження.

Дослідження показало, що ненароджені діти, віком приблизно 8 місяців в лоні матері, здатні розрізняти відмінність між голосами, що розмовляють англійською, та голосами, що розмовляють японською, навіть якщо говорить та сама особами.

В дослідженні взяло участь двадцять вагітних жінок, а його проводили з допомогою неінвазивної магнітокардіограми – технології, що може відслідковувати серцебиття, дихання та інші рухи тіла плоду.

Як інформують дослідники, попередні дослідження показували, що мовний розвиток починався лише через кілька днів після народження, коли діти демонстрували чутливість до різних мов (наприклад, смоктальний  рефлекс різного рівня, коли звучали різні мови).

Для проведення дослідження було запрошено двомовного промовця, який записав речення англійською та японською мовами (вони вважаються ритмічно відмінними мовами), а потім їх включали дітям в лоні матері.

Коли дітям включали запис знайомою їм англійською мовою, їхнє серцебиття не змінювалось. Однак рівень серцебиття змінювався, коли вмикали запис не знайомої їм японської, інформує CNA.