Ненависть диявола
  • Чтв, 05/05/2016 - 16:58

«Голокост - це жах!» - Написав мені один християнин, який переглянув фотографії з табору смерті Освенцима. Так, але це не просто жах. З боку духовної оцінки - це апофеоз ненависті диявола до народу, обраного Богом. І це також насмішка диявола над рештою світу, коли він демонструє нам, як одна з найбільш висококультурних націй - нація Баха, Гете, Шиллера, Бетховена, Лютера - розпинає інший народ, не відаючи страху Божого. Ми розуміємо, що Німеччина, нація великої культури і філософської думки в той час потрапила в повне рабство князю темряви, творить на землі пекло.

Втім, це не тільки Німеччина. А радянська влада (СРСР-Росія), що загнала в табори чверть населення своєї країни, що знищила і згноїти 30 мільйонів людей! Хіба це не чергова дія  того ж кривавого свята диявола, що вирощує на кістках людей сад смерті. А Китай, а Камбоджа, а вся інша планета! Чому цим кошмарним хороводом постійно супроводжується вся історія людства ?!

Тому що світ без істинного Бога, споконвічного Бога, давно перетворився на пекло на землі. Випадок з Йовом більше не повторився, людство випробування не витримало, свій іспит на вірність Богові воно провалило!

Найнеймовірніше, нелогічне для нормальної людської свідомості, але логічне для людської свідомості, збоченої дияволом, полягає в тому, що диявол змушує людей забути про ці мільйони життів, принесених йому в жертву. Його зміїний шепіт всюди: "Свідків залишилося мало, нехай доведуть, вони вигадують, говоріть, що цього не було! На землі звикли брехати і вірити брехні, і через деякий час мені і вам почнуть вірити".

Звичайно, духовним людям,  просто пристойним людям, які відчувають себе творінням Божим, зрозуміло, що перед нами стратегія диявола, мета якої - завоювання душ людських. А витончена диявольська тактика полягає в тому, щоб люди забули невинні жертви людські, а забуваючи це, щоб забули і жертву голгофському, Божу. Все складне будується на простому.

Тому так важливі слова генерала Дуайта Ейзенхауера, який побував в нацистському концтаборі: "Робіть побільше фотографій, знімайте на кіноплівку, бо настане день і година, коли який-небудь" сучий син "скаже, що цього ніколи не було!"

Ці слова звучать в контексті попередження з Біблії, сьогодні звучать особливо актуально: "Бог же миру розтрощить сатану під ногами вашими незабаром".

Михаїл Морґуліс, засновник "Духовна дипломатія"