Несподівана популярність відеокоментарів Папи до щомісячних молитовних намірень
  • Чтв, 07/07/2016 - 14:01

Від початку цього року Папа Франциск особисто представляє загальне молитовне намірення, призначене на кожен місяць. З ініціативи Товариства «Апостольство молитви» ці відеоролики приготовляються у співпраці Ватиканського Телецентру та аргентинсько-іспанського медіа-агентства «La Machi», що спеціальзується у сфері комунікації релігійних цінностей.

Хоч в оригінальному відео Святіший Отець говорить своєю рідною мовою, тобто, по-іспанськи, відеоролики супроводжуються субтитрами десятьма мовами світу та поширюються через усі популярні соціальні мережі в інтернеті. В інтерв’ю для Радіо Ватикану о. Фредерік Форнос, ТІ, міжнародний координатор «Апостольства молитви», підбив підсумки ініціативи за перші півроку.

«Для нас це несподіванка, але ми раді відзначити, що ці відеопослання отримують позитивні відгуки не лише від численних католиків світу, але також і від багатьох людей, що не є близькими до Католицької Церкви, але які відчувають, що слова Папи, його заклик молитися за великі виклики людства, досягли їхнього життя, – розповів священик. – Ми знаємо, що за шість місяців лише через ватиканські сторінки в соціальних мережах ці відеоролики з Папою переглянуло майже 10 мільйонів людей».

Міжнародний координатор «Апостольства молитви» розповів, що багато подорожує і в різних частинах чув від священиків, богопосвячених осіб та мирян, що ці «дуже прості» відеоролики допомагають молитися та почувати себе близькими до турбот і загального бачення Церкви. Священик також поділився думками про ставлення молоді до цього нового способу комунікації з боку Папи:

«Ми – Папська всесвітня мережа молитви – маємо також і молодіжну гілку – Молодіжний Євхаристійний рух, який нараховує понад мільйон юнаків і дівчат. І чимало з них поширюють відеоролики. Наприклад, цими днями я беру участь в національному з’їзді Молодіжного Євхаристійного руху в США, і чимало молодих людей діляться враженнями від цих відеороликів Папи і стверджують, що це – спосіб почувати себе близькими зі Святішим Отцем та місією Церкви, глибше відчувати, якими є турботи Церкви, молитися та бажати в них анґажуватися. Вони кажуть, що входження у стосунки з Папою через ці відеоролики багатьом допомогло, так би мовити, пробудитися».