Несподіваний візит Папи до «Містечка Небо» у Фрозіноне
  • Втр, 24/09/2019 - 18:09

Папа Франциск неочікувано відвідав «Містечко Небо» у Фрозіноне – структуру італійської спільноти «Нові Горизонти», заснованої 1993 року К’ярою Аміранте, що є однією із нових форм богопосвяченого життя.

Вранці 24 вересня 2019 р., Папа Франциск у супроводі відомого італійського співака Андреа Бочеллі відвідав «Містечко Небо» - «Cittadella Cielo» – структуру італійської спільноти «Нові Горизонти», заснованої 1993 року К’ярою Аміранте, однієї із нових форм богопосвяченого життя.  За допомогою центрів слухання й підтримки життя, будинків сімейного типу, реінтеграції в суспільне життя «Містечко Небо» приймає та підтримує людей, що переживають найважчі життєві труднощі, Тут лікують душевні рани тих, що опинились у тунелі наркоманії, азартних ігор, проституції, соціальної маргіналізації, відкинення навіть власною родиною.

Святіший Отець прибув до Фрозіноне о 9:15 ранку. Про його приватний візит мало хто знав, але за дуже короткий час в інтернеті з’явились знімки перехожих, які впізнали його в автомашині й біля воріт «Містечка Небо» швидко почали збиратись люди, сподіваючись хоч на мить побачити Святішого Отця.

Близькість Папи Франциска до спільноти «Нові Горизонти» є сильною й міцною. 8 червня ц.р., з нагоди 25-річчя спільноти Святіший Отець звернувся до них з відеопосланням, висловлюючи любов та заохочення.

Міжнародна спільнота «Нові Горизонти» складається переважно з мирян,  понад 600 з них посвятились Богові обітами  убожества, чистоти, послуху й радості. До спільноти належать також і священики й черниці. Члени спільноти служать у всіх сферах соціальної маргіналізації, підтримуючи тих, що переживають серйозні труднощі,  приділяючи особливу увагу світові молоді, зокрема з вкрай неблагополучних сімей, працюючи з безхатьками та наркоманами, людьми з психічними проблемами, пропонуючи конкретні інноваційні програми цілісної реконструкції людини, яка об'єднує психологічні, духовні та людські елементи. Спільнота пропонує цінності солідарності, спільності, духовності, співпраці як найважливіших елементів для повної реалізації людини.

К'яра Аміранте розробила специфічну програму педагогічної реабілітації та курс самопізнання та зцілення серця  під назвою «Мистецтво любити». Вона є засновницею та очолює спільноту «Нові Горизонти», є письменницею та авторкою численних бестселерів, радницею двох Папських Рад, а також брала участь у Синоді про нову євангелізацію.