Нетрадиційна орієнтація: міфи і правда
  • Чтв, 26/04/2018 - 09:59

Складність  питання сексуальної орієнтації – топова тема сьогодні. Пропонуємо вам декілька акцентів о. Адама Шустака про міфи та правду довкола гомосексуальної орієнтації.

Якщо перелистати величезні обшири літератури  – духовної, наукової, не вдасться знайти якогось певного дослідження, де б гомосексуалізм був визнаний як вроджена, невідвортна особливість організму – гену гомосексуалізму не існує.

Те, що справді існує і що є, без сумніву, дуже важливо – це те, що є так звані “задатки”. Деякі люди народжуються зі схильністю до того, щоби їхня орієнтація була гомосексуальною. Однак це не означає, що такі люди стовідсотково стають гомосексуалістами. Справді, ця схильність може бути  дуже сильною.

Незважаючи на те, що зараз модно говорити про три види сексуальної орієнтації – гетеросексуальну, гомосексуальну та бісексуальну, насправді єдиною, заснованою Богом, є гетеросексуальна орієнтація.

Інші названі – це прояв сексуального відхилення, саме – відхилення.

Дуже часто проблема гомосексуалізму розвивається із того, що у момент  дорослішання хлопці  (зараз йдеться про прояви гомосексуалізму у чоловіків) не мають належного середовища, щоб відкрити і зрозуміти свою чоловічність – у них немає прикладу чоловічності.

Якщо ніхто не допоможе вибудувати такої статевої ідентичності   хлопцю, він починає про цю чоловічність “мріяти”. Такий хлопець закохується у чоловічність, якої нема, марить статевістю.  Гомосексуалізм є свого раду прагненням осягнути того, чого немає. Ключовим періодом у цьому процесі є вік 4-5 років. Перші роки життя хлопчина, як і дівчатка,  дуже сильно пов’язаний зі світом матері. І за умови, що у нього є схильність до гомосексуалізму,  у віці 5-6 років він не отримає підтримки, зразка поведінки у світі яко чоловік від батька, який показує, як функціонувати у світі, то він щораз більше і більше вимальовуватиме у своїй увазі, а потім шукатиме цього зразка.

Наступним ключовим етапом є момент першого сексуального досвіду. Якщо такий хлопчина зустрічає свій омріяний зразок і доходить до дій – від точго часу відбувається визначення і формування гомосексуалної орієнтації.

Звідки і чому є така схильність? Хіба те, що люди народжуються такими, не є добре? Ні, бо ми живемо не у тому світі, який запланував Бог, а у світі, в який увійшло зло. Саме через його втручання порядок Божий є змінений і тому  схильність до гомосексуалізму не є доброю, не є Божим задумом щодо людини.

Хоча зараз в наукових колах гомосексуалізм не визнають за відхилення, варто пригадати, що до 1973 року  його таким вважали, а рішення про скасування цього було достатньо політичнним.

У Біблії знаходимо чітку відповідь на питання про гомосексуалізм – і це річ гріховна.

Слід розрізняти, що сексуальна орієнтація не є гріхом сама в собі. І людина з сексуальною орієнтацією не є грішником за умови, якщо не чинить гомосексуальних актів.

І ніколи в церкві не буде одобрення гомосексуалізму як нормального способу житті. Але це не значить, що для таких людей Церква закрита. Ні в якому разі. Церква для того, щоби вийти з гріха.

Гріх ніколи не може бути нормальним і прийнятним способом життя, тому тим, хто має таке випробування, варто постійно важко працювати над собою.

Адаптувала Тетяна Трачук