«Ніч Милосердя» в Архикатедральному Соборі святого Юра
  • Втр, 23/04/2019 - 16:48

У Великий Понеділок, 22 квітня 2019 року, в Архикатедральному Соборі святого Юра (м. Львів, пл. св. Юра, 5) відбувся молитовний вечір «Ніч Милосердя». Цей захід під час Страсної Седмиці присвятили роздумам над Таїнством Покаяння.

Розпочався вечір Архиєрейською Божественною Літургією Передосвячених Дарів, яку звершив Високопреосвященний владика Ігор, Архиєпископ і Митрополит Львівський у співслужінні Преосвященного владика Володимира, Єпископа-помічника Львівської Архиєпархії, сотрудників Собору та запрошеного духовенства. Співом Літургію супроводжував Молодіжний хор Архикатедри.

Відтак Преосвященний владика Володимир поділився із присутніми власним досвідом осмислення Таїнства Покаяння на основі його книги «Сповідь як духовна терапія». Вірні мали можливість придбати книгу та поспілкуватися з Архиєреєм про ідею духовного лікування через Таїнство Примирення з Богом, що відтак є ключем до фізичного і душевного оздоровлення.

Опісля в рамках завершення музично-молитовного маратону «Помилуй мене, Боже. Насліддя святого Андея Критського»із духовною мистецькою програмою виступив камерний хор SOLI DEO храму Пресвятої Євахаристії під керівництвом Анастасії Арбузової-Родич.

Основна мета «Ночі Милосердя» – заклик до покаяння, тому протягом усього вечора в храмі тривала сповідь, і всі присутні мали можливість звершити Таїнство Покаяння.

Прес-служба Курії Львівської Архиєпархії

Світлини Ірини Баранської-Вороніної