Нідерланди: Через скарги вірних кардинал наказав священникам відчинити храми
  • Срд, 19/01/2022 - 13:46

Кардинал Віллем Ейк, примас Нідерландів, наказав священникам в архиєпархії Утрехту відчинити храми. Вірні писали до нього скарги у зв’язку із тим, що через санітарні приписи храми були зачинені. Тож кардинал вирішив зреагувати.

Під опікою кардинала Ейка перебуває 42 парафії, до яких він нещодавно скерував листа, в якому наказав парохам відчинити храми. Як виявилось, шість із цих храмів були цілком зачиненими для вірних. Як кінцевий термін він вказав минулу неділю, 16 січня. Кардинал наголосив, що священники не можуть обмежувати своє служіння до трансляції Літургії в мережі.

Посилаючись на листи та емайли від вірних, кардинал сказав, що розуміє ці скарги і вважає, що відчинення храмів є ключовим для спасіння душ вірних.

У своїх листах вірні особливо просили про повернення можливості приступати до Св. Причастя.

Як виявилось, у шістьох парафіях священники цілком зачинили храми, хоча й, відповідно до державних постанов, це не було необхідним. На даний час влада Нідерландів дозволяє присутність на Св. Літургії до 50 осіб.

Кардинал також зазначив, що пандемія може тривати ще довго, тому діяльність, що повністю унеможливлює вірним бути присутніми на Літургії у своїй парафіяльній церкві, є невідповідною.