Нідерландський кардинал прокоментував намір влади запровадити евтаназію для всіх
  • Птн, 21/10/2016 - 13:16

Архиєпископ Утрехту кардинал Віллем Еійк зазначив, що спроба легалізувати в Нідерландах самогубство для всіх насправді не є настільки дивною, адже Нідерланди першими легалізували евтаназію: «Якщо двері відчинені – то ї легше відкривати все більше і більше», зазначив кардинал Еійк в розмові для агенції SIR.

Як зазначив нідерландський кардинал, це – був передбачуваний сценарій. Архиєпископ Утрехту пригадує, що на початку 80-х років ХХ ст. добровільна евтаназія була можлива тільки у випадку вмираючих пацієнтів, які страждають від невиліковних хворіб соматичного походження, але згодом це було розширено і на психічні розлади. Пізніше це було розширене і на новонароджених і на пацієнтів, які не в змозі прийняти рішення самостійно. Тепер, зазначає Утрехтський кардинал, з’явилася спроба легалізувати евтаназію здорових людей, які відчувають, що їхнє життя є завершене.

Єдиним аргументом урядовці, які пропихають розширення можливості евтаназії є твердження про право людини померти.

Як зазначив кардинал, у вкрай індивідуалізованому суспільстві, відбуваєтьсяс дегуманізація суспільних взаємовідносин, замість подбати про те, щоб люди, які стикаються з труднощами, отримали відповідну допомогу, зокрема для подолання самотності, суспільство пропонує їм самогубство.