Нігерія: ісламісти викрали ще двох священників
  • Срд, 06/07/2022 - 16:20

Нігерію регулярно винищують терористи. Вони атакують усі суспільні групи. Не видно краю переслідувань Церкви в цій країні. Після серії нападів на християнські церкви і спільноти, а також вбивств кількох священників, в суботу викрали ще двох священників у штаті Едо. «Ми чисто по-людськи розлючені. Ніколи не було так погано», - сказав після похорону іншого священника, викраденого минулого тижня, єпископ Метью Ндагосо з Кадуни.

Викрадення відбулось на дорозі Бенін-Аучі. Отців Удо Петера з католицького храму св. Патрика в Уромі і Філемона Обо з Реколекційного центру св Йосифа в Уґбоха викрали з метою отримання викупу озброєні нападники. Їхнє місце знаходження наразі невідоме. Про викрадення повідомив священник з сусідньої парафії в Уґбоха.

Напади терористів на церкви і священників по всій країні набирають обертів, хоча уряд президента М. Бухарі багаторазово заперечував, що християни в Нігерії є мішенню джихадистів.

Єпископ зазначив, що у Нігерії вбивства відбуваються щодня. Сотні нігерійців вмирають від рук бандитів і терористів. «Населення втрачає надію, не знає для чого жити. Зруйновані цілі родини. Я почуваюсь втомленим. Цього року я поховав вже трьох своїх священників. Відправив похоронну Літургію за одним з них, навіть не маючи його тіла, бо не вдалось його знайти. Сьогодні знову ховаємо священника. Ще одного утримують впродовж двох років, навіть не знаємо чи він ще живий. На щастя, чотирьох інших викрадених вдалось звільнити», - розповів він.

Єпископ розповідає, що політики орієнтуються в поточній ситуації, однак на прохання про допомогу відповідають: «Обороняйтесь самі».

«Але ж в нас є багато молоді, яку можна було б поставити до лав армії і служб. Нічого такого не робиться. З нашою владою робиться щось дуже погане. Звичайно, як християни, ми віримо у воскресіння, тому я і одягнений в білий одяг навіть під час похорону. Але чисто по-людськи ми розлючені. Ще три тижні тому під час іншого похорону я говорив, що ми вже навіть не плачемо, бо висохло джерело сліз. Сьогодні скажу, що ми навіть голос втратили. Ніхто нас не слухає. Впродовж 60 років мого життя я ще не бачив, щоб було так погано», - сказав єпископ Метью Ндагосо з Кадуни.