Нігерія: на півдні країни викрали двох католицьких священників
  • Птн, 05/05/2023 - 12:05

У штаті Дельта на півдні Нігерії викрали двох католицьких священників. Це о.Чочос Кунав, що належить до згромадження Шенштатських Отців, та о. Ральф Оґіґба з духовенства єпархії Варрі, парох церкви св. Франциска в Аґбара-Оторі, північ Угеллі, штат Дельта. Про це повідомляє Vatican News

 

Отець Кунав працює в єпархії Ібадан, але поїхав до Варрі відвідати друзів. «На жаль, після короткого візиту до сусідньої парафії о.Чочос Кунав та о. Ральфа Огігба були викрадені в неділю, 30 квітня, коли вони поверталися до парафії останнього», – йдеться у заяві делегата верховної асамблеї настоятеля Шенштатських Отців. «Викрадення, — уточнюється в заяві, отриманій агентством Fides, — сталося на дорозі перед університетом Ібру Агбара Отор».

«Просимо молитви за якнайшвидше та безпечне звільнення священників. Нехай Ісус, Первосвященик і Добрий Пастир і наша Мати, тричі чудова, Цариця і Жертва війни та безкарності, піклуються про своїх священників», – зазначається у заяві Шенштатських Отців.

15 квітня був викрадений о. Майкл Іфеані Асомуга, парох церкви св. Павла в Окігве, штат Імо, на південному сході країни. Викрадачі звільнили священника через дев'ять днів.