Нігерія: релігійні лідери засудили жорстоке вбивство студентки за образу Магомета
  • Нед, 15/05/2022 - 18:50

Християни та мусульмани одноголосно засуджують жорстокий акт, що стався в Шегу Шакарі коледжі в місті Сокото на північному заході Нігерії, закликавши владу до розслідування причин, стараючись зберегти спокій у країні.

Невиправдане насильство та акт колективного божевілля. Так можна охарактеризувати трагедію, що сталася цими днями у вищому навчальному закладі в місті Сокото, столиці однойменного штату на північному заході Нігерії.

Згідно зі свідченнями, опублікованими місцевими засобами комунікації, один студент прилюдно звинуватив студентку Дебору Самуель Якубо в тому, що вона написала образливі слова проти пророка Магомета в студентському чаті. Це спровокувало вибухову реакцію одногрупників мусульман, які виволокли молоду християнку надвір, де каменували її та підпалили тіло.

Християнські та мусульманські лідери країни засудили злочин, включаючи духовного лідера мусульман країни султана Сокото Саада Абубакара. Призиваючи зберігати спокій, католицький єпископ Сокото Метью Гассан Куках закликав до справедливого розслідування цього «злочинного і нелюдяного вчинку, що не має нічого спільного з релігією».

Поліція штату вже підтвердила загибель студентки та встановила особи винуватців завдяки відеозаписові, здійсненому на місці трагедії. Згідно з розпорядженням влади, Шегу Шакарі Коледж в Сокото, де відбулися ці події, зачинено на невизначений час.