Нігерія: викрадачі звільнили католицького священника
  • Срд, 09/02/2022 - 21:48

Ще одного католицького священика, викраденого в Нігерії, звільнили, повідомляє Папська асоціація “Допомога Церкві в потребі”. Чи був сплачений викуп, невідомо.
Отця Джозефа Шекарі, пароха однієї з парафій у штаті Кадуна на півночі країни, викрали кілька озброєних чоловіків. Напад стався опівночі в неділю, 6 лютого. Як повідомляє інформаційне агентство Fides, бандити вторглися до пресвітерію і вивели священника, погрожуючи йому зброєю. Під час нападу загинув кухар, який працював на парафії.

Штат Кадуна є одним із найнебезпечніших регіонів у всій Нігерії та потерпає від хвилі насильства, яка посилилася останніми тижнями. Однак подібні напади не новина для північного заходу країни. Там роками нишпорять банди, які здійснюють набіги на села, крадуть худобу, грабують і навіть убивають людей. Останній напад стався напередодні Нового року. Бандити напали на село Курмин Масара, вбивши аж 11 осіб.

В останні роки до загального бандитизму приєднався ісламський тероризм. Викрадення є ознакою таких груп, як Боко Харам та Ісламська Держава. Все частіше об’єктом нападів стає духовенство. Навесні 2021 року о. Бако Франциска Авесуха, 37-річного пароха парафії  св. Івана Павла II у штаті Кадуна, тримали у полоні у пастухів-мусульман Фулані, яких звинувачують у нападах на християн-фермерів у центральній Нігерії.