Нігерійський кардинал: Проблема Церкви в Європі – пусті церкви, а не питання ЛГБТ
  • Птн, 09/03/2018 - 14:02

Нігерійського кардинала Абуджського Архиєпископа Джона Онаієкана заявив, що він шоканий тим, що Церква в Європі концентрується на проблемі розведених та поновно «вінчаних» і на тому, що притягнути представників ЛГБТ у церкву, а не на головній проблемі – порожніх церквах, повідомляє LifeSite.

У своєму інтерв’ю австрійському телеканалу  ÖRF заявив, що він шокований тим, що в Європі людей хвилює питання допуску до Таїнств людей, які, маючи церковний шлюб розлучилися і після цього увійшли у перелюбницький зв’язок та питання гомосексуалізму.

На переконання нігерійського кардинала, Європі слід турбуватися про сумний факт, що в Європі церкви стають усе більш порожніми, а багато католиків перестають практикувати свою віру, а не наголошувати на марґінальних питаннях.

Архипастир нігерійської столичної Архиєпархії наголосив також, що Європа мусить дати свобі відповідь на питання, чому так мало чоловіків хочуть стати священиками.

Церкву, на його думку, має також турбувати той факт, що стає уже неясно, що це означає бути християнином.

Архиєпископ Онаієкан зазначив, що на відміну від Нігерії, де існує чітке розуміння грішності гомосексуальної поведінки та неможливості приступання до Таїнств людей, які живуть в перелюбі й де Церква постійно зростає, Церква у Європі усе більше секуляризується.

Кардинал наголосив, що легалізація одностатевих стосунків у Європі та Північній Америці – це не прогрес.

Нігерійський Архипастир наголосив, що Церква не демонізує гомосексуалістів чи людей, які з різних причин опинилися у позашлюбному зв’язку, але Вона не може закривати очі на факт об’єктивної грішності такої поведінки.