Нікараґуа: влада закрила Католицький Університет Непорочного Зачаття
  • Птн, 19/05/2023 - 15:56

Навчальний заклад, що належить Архидієцезії Манаґуа, займався також філософсько-богословським формуванням семінаристів регіону.

У четвер, 18 травня 2023 р., нікарагуанські медіа поширили новину про закриття ще одного католицького університету на основі рішення Міністерства внутрішніх справ про «добровільний розпуск» Католицького Університету Непорочного Зачаття, що належить Архидієцезії Манаґуа. Протягом останнього року нікарагуанська влада закрила ще 17 інших приватних університетів в такий же «добровільний» спосіб.

Університет був відкритий 2011 року та діяв також як місце навчання для семінаристів з різних дієцезії Центральної Америки, надаючи філософсько-богословську освіту, діючи в приміщення Вищої духовної семінарії Манаґуа.

Від лютого цього року в Нікараґуа перебуває у в’язниці єпископ Роландо Альварес, позбавлений громадянства та засуджений на 26 років тюремного ув’язнення. Святий Престол не має жодного дипломатичного представника в Нікараґуа після того, як тимчасово повірений у справах нунціатури монсеньйор Марсель Діуф 17 березня залишив країну на вимогу уряду.