Німеччина, Австрія: сотні молитовних зустрічей за повернення до свободи та завершення пандемії
  • Срд, 05/01/2022 - 19:37

Німецькі та австрійські католики організовують публічні молитовні зустрічі в намірі завершення епідемії Covid-19, повернення до свободи і завершення поділів у суспільстві. Серед інших, акцію підтримує кардинал Герхард Мюллер, а організатори заохочують до участі віруючих по всій Європі.

В Німеччині стартувала акція «Europa betet» - Європа молиться. Католики організовуються і зустрічаються в публічних місцях, щоб переважно на вервиці молитись за припинення епідемії, повернення до свободи, завершення поділів у суспільстві, за політиків і за навернення сердець.

Акцію підтримали серед інших кардинал Герхард Людвіг Мюллер, член Верховного Трибуналу Апостольської Сигнатури, а також єпископ Маріан Елеґанті, єпископ-емерит м. Кур в Швейцарії. До ініціативи приєднались також німецькі християни-євангелісти.

В Німеччині є вже понад 40 місць, де збираються вірні, в тому числі площа перед Відомством федерального канцлера у Берліні, а також площі перед храмами по всій країні.

Ініціативу започаткували в Австрії, там молитовні зустрічі тривають вже впродовж багатьох місяців.

Окрім того, вже приєднались до участі кілька точок в Швейцарії, Люксембургу та в Італії.

Більше про акцію можна дізнатись на інтернет-сторінці Europabetet.jetzt. Організатори постійно актуалізують перелік місць, де відбуваються молитовні зустрічі.