Німецький кардинал Велькі пішов у піврічну відпустку
  • Срд, 13/10/2021 - 12:50

Архиєпископ Кельну кардинал Райнер Марія Велькі розпочав піврічний «період шабату», який йому надав Папа Франциск. Час звільнення від обов’язків Архиєпископа Кельну триватиме до Попільної Середи 2022 року.

«Спочатку я відбуду 30-денні реколекції, які є однією з причин, заради яких я просив Святійшого Отця про відпустку», - пояснив німецький кардинал. Після цього він планує ознайомитись із способами душпастирства в сусідніх країнах, як наприклад Нідерланди, щоб таким чином «побачити інший погляд на багато справ».

Крім того, кардинал Велькі хоче взяти участь в суспільних проектах, які «лежать йому на серці», як наприклад відвідати території, охоплені повінню, відкрити для безпритульних будинок духовної семінарії та допомагати біженцям.

За словами кардинала, найближчим часом він розважатиме перед Богом як в майбутньому мала б діяти архиєпархія і яким чином могла б наступити віднова віри.

«Відпустка» Архиєпископа Кельну триватиме до Попільної Середи. Кризу довіри в кельнській архиєпархії спричинив понад усе спосіб його поведінки щодо справ сексуального зловживання неповнолітніми з боку священників. Після перевірки спеціальної комісії Папа Франциск зазначив, що кардинал Велькі вчинив «великі помилки» в комунікації із зацікавленими особами, однак не хотів приховувати злочини. Кардинал зазначає, що після «періоду шабату» планує повернутись до свого служіння.