Нові блаженні: Марія Лонґо, жінка великої віри, і ревний пастир о. Франциск Моттола
  • Пон, 11/10/2021 - 13:14
В Італії були проголошені нові блаженні католицької Церкви – в Неаполі Марія Лоренца Лонґо, що жила у ХVІ сторіччі, та в Тропеї – о. Франциск Моттола, що жив у першій половині ХХ сторіччя.

“Також і сьогодні я з радістю сповіщаю про проголошення нових блаженних. Вчора в Неаполі була беатифікована Марія Лоренца Лонґо, дружина й мати сім'ї з XVI століття. Повдовівши, вона заснувала в Неаполі лікарню для невиліковно хворих і Згромадження Сестер Кларисок-Капуцинок. Вона була жінкою великої віри та інтенсивного молитовного життя, зробивши все можливе для потреб убогих і страждаючих. А в Тропеї (в Калабрійському регіоні) був беатифікований о. Франциск Моттола, що помер 1969 року, засновник Згромаджень Облатів та Облаток Пресвятого Серця. Ревний пастир і невтомний проповідник Євангелія, він був зразковим свідком священства, пережитого в милосердній любові і спогляданні”

Цими словами в неділю 10 жовтня 2021 року, після недільної молитви «Ангел Господній» Папа Франциск повідомив про беатифікацію двох нових італійських блаженних – у суботу, 10 жовтня, в Неаполі була проголошена блаженною Марія Лоренца Лонґо, а в неділю в місті Тропеї – священник Франциск Моттола.

Блаженний о. Франциск Моттола

Блаженний о. Франциск Моттола

Приклад для нашого часу

О. Моттола був не тільки визначним проповідником та самовідданим душпастирем, але також і засновником харитативних Домів Милосердя для сиріт, хворих та похилих віком, як і чернечої родини Облатів і Облаток Пресвятого Серця. У 1942 році параліч позбавив його мови. Але понад 27 років, аж до своєї смерті, о. Франциск Моттола не залишив своє священницьке служіння: з любов’ю та надією приймаючи свій щоденний хрест.

Життя, посвячене Богові

Протягом свого життя Марія Лоренца Лонґо пережила всі християнські покликання – дружини, матері, посвяченої Богові мирянки, а повдовівши, також і монахині споглядального монастиря. Вона походила з шляхетного іспанського роду, приїхавши до Неаполя разом з чоловіком, що займав високу посаду. Після його смерті з вірою посвятилась ділам милосердя. В заснованій лікарні для невиліковно хворих, дбала не тільки про опіку хворими, але й про розвиток християнського життя. Заснувала також і затворницький монастир Сестер Кларисок-Капуцинок, у якому закінчила своє жертвенне життя.

Обидві беатифікації очолював представник Папи Франциска, кардинал Марчелло Семераро, Префект Конгрегації в справах визнання святих.