Нові дослідження підтверджують автентичність Туринської Плащаниці
  • Пон, 14/01/2019 - 17:22

Найновіші дослідження італійських вчених підтверджують, що “людина, яку було вкрито Туринською Плащаницею, була раніше розп’ята”. Вони також визначають точне місце удару списом, який пробив бік Ісуса та підтверджують автентичність слідів крові на Плащаниці.

Італійське видання La Stampa опублікувало найважливіші висновки досліджень, які незабаром будуть представлені у повному обсязі й обговорені. Їхніми авторами є, зокрема, відомий італійський професор радіології Філіппо Марчізіо та професор П’єр Луїджі Байма Боллоне, відомий дослідник Плащаниці та керівник Міжнародного Синдонологічного Центру в Турині.

Відправною точкою досліджень було зауваження, що за зображенням на Плащаниці права рука чоловіка, який був загорнутий у неї, на 6 см довша за ліву. Дослідники приписали цей факт деформації, що відбувається внаслідок розп’яття, а також факту, що тіло померлого було насильно розміщене у такому положенні, в якому його огорнули Плащаницею. Оскільки внаслідок пошкодження Плащаниці під час пожежі у 1532 році частину зображення рук неможливо побачити, різницю їх довжини нелегко побачити недосвідченому спостерігачу. Проте завдяки використанню новітніх технологій, що застосовуються у комп’ютерній томографії, вдалося відтворити частину зображення, якої не вистачало.

Дослідники підтвердили також “абсолютну істинність” слідів крові на Плащаниці, хоча минулорічне дослідження інших спеціалістів піддавали сумніву їх автентичність. Їм вдалося також ідентифікувати точне місце пробиття тіла списом, а далі: органи, які були пошкоджені та деталі, що стосуються феномену крові та води, які витекли з пробитого боку. Як вони пояснюють, спис пробив, зокрема, плевру в обох легенях, а кров витекла правою стороною на рівні поперекового відділу хребта. Вчені також наголошують, що реконструкція фрагменту зображення руки, якого не вистачало, підтверджує суцільність всього зображення, представленого на Плащаниці, та його надприродний характер.

Туринська Плащаниця у розмірі 437х113х112,5 см зберігається у Каплиці Туринської Плащаниці у катедрі св. Івана Хрестителя в Турині.