Нові дослідження підтверджують, що плащаниця показує момент воскресіння! «Показує рух особи, яка намагається встати»
  • Втр, 18/02/2020 - 18:42

Туринська плащаниця – один з найбільш досліджуваних предметів у світі. Її аналізували також гематологічно, хімічно та біологічно. Однак ніколи раніше цього не робив пластичний хірург.

Першим є проф. Бернардо Хонтанілла з Університетської клініки Наварри. Результати своїх досліджень він опублікував у журналі «Scientia et Fides».

«Усі дотеперішні дослідження стверджують, що положення людини з плащаниці є типовим для тіла після смерті. Йдеться про нормальний рух особи, яка намагається встати», – вважає лікар. На плащаниці «видно відбите зображення живої людини», – каже Бернардо Хонтанілла. «Раціонально думати, що якби плащаниця покривала тіло Ісуса, то Він хотів би показати на цьому ж предметі не лише ознаки смерті, а й воскресіння», – додає він.

«Положення тіла на плащаниці не викликане тим, що воно хоче повернутися в положення, яке мало на хресті (у цьому випадку плечі мали б переміститися назовні, нагадуючи положення розп'ятого). Положення тіла показує цей перший і початковий жест піднімання», – пише хірург. Усвідомлюючи, що результати його досліджень можуть викликати полеміку, Бернардо Хонтанілла стверджує: «Я маю наукові докази, які підтверджують мої тези».

 «Якщо ці всі сліди, які є на плащаниці, поєднаємо з тим, що описують Євангелії, зауважимо, що все повністю узгоджується не тільки у смерті, але й у воскресінні. Як статичні ознаки смерті, так і динамічні ознаки життя є на одному і тому ж предметі. Якщо зображення на плащаниці є зображенням Ісуса, то християни мають свідчення Його смерті та воскресіння», – каже Бернардо Хонтанілла.

Це також відповідає гіпотезі, згідно з якою в момент воскресіння мало виділитися неймовірне світло, що залишило слід на полотні. Ця енергія освітила матеріал як плівку.