Нові препарати від Covid-19 були виготовлені в неетичний спосіб
  • Срд, 24/11/2021 - 13:28

Під час досліджень над широко рекламованими сьогодні ліками від Covid-19 - Molnupiravir та Paxlovid – було використано клітинні лінії дітей, вбитих під час аборту. Тобто медичний естаблішмент і надалі ігнорує етичні норми, - інформує італійський католицький портал.

«Розробка цих двох препаратів була пов’язана із використанням клітинних ліній абортованих плодів. Цікаво, що різні біоетичні комісії нічого про це не говорять. Натомість вони демонізують медикаменти, які не мають етичних протипоказів», - пише «La Nuova Bussola Quotidiana».

Мова йде про «нові обітниці на фармацевтичному ринку у боротьбі з Covid-19», як називає автор тексту два противірусні препарати: Molnupiravir фірми Merck&C (MSD поза США і Канадою) та Paxlovid, виготовлений вже добре відомим Pfizer-BioNTech. Обидва препарати вживаються перорально, тому їх легко можна вживати в домашніх умовах.

Італійська агенція медикаментів вже працює над допуском Molnupirawir-у (відомого також під назвами MK 4482 та Lagevrio). В свою чергу «ЕМА (Європейська агенція медикаментів) розпочала розгляд доступних даних» на тему їх застосування «з метою підтримки національних органів влади, які можуть прийняти рішення застосовувати ці ліки проти Covid-19». Препарат мав би «зменшити здатність SARS-CoV-2 […] до розмноження в організмі, збільшуючи кількість мутацій в генетичному матеріалі (RNA) вірусу, запобігаючи його розмноженню». Molnupirawir виступає як вірусний інгібітор РНК-полімерази, тому він повинен порушувати і блокувати вироблення вірусної РНК SARS-CoV-2.

В свою чергу фірма «Pfizer» випустила на ринок Paxlovid, інгібітор протеази, вірусного ферменту. Він також повинен запобігати розмноженню вірусу, відповідального за хворобу Covid-19.

«Очікуючи на правдиві докази вже оголошеної ефективності та безпеки цих препаратів, слід зауважити, що вони є етично недопустимими, оскільки «забруднені» абортом», - наголошує видання LNBQ.

Портал посилається на матеріали, опубліковані в науковому журналі «Nature» у березні цього року. Описуючи працю над Molnupiravir-ом (Mk-4482/Eidd-2801), автор зазначає, що вона відбувалась із застосуванням мишей, яким були прищеплені легеневі тканини людського плоду. Очевидно, йдеться про дітей, вбитих під час аборту.

Також і у випадку Paxlovid-у, під час досліджень використовували дві клітинні лінії, що застосовуються у підготовчій фазі тестів in vitro. Перша з них - MRC-5 (Medical Research Council, клітинна лінія 5), створена в 1966 році JP Jacobs-ом з легень здорової 14-тижневої дитини. Друга, Vero-E6, не походить з людського плоду, а з нирки мавпи.

Італійський портал розважає над тим, з яким ентузіазмом обидва препарати прийняли в ЗМІ, а також чому мовчать біоетичні комісії. Ця атмосфера контрастує із загально ворожим ставленням до добре досліджених і етичних препаратів, які використовують в боротьбі зі шкідливим впливом коронавірусу. Йдеться про Івермектин та Гідроксихлорохін. Як дехто вказує, їх дійсно досліджували з використанням клітинних ліній плоду, однак це відбувалось задовго до їх впровадження на ринок, а не на підготовчому етапі, як у випадку препаратів, які називають вакцинами від Covid-19 чи у випадку найновіших ліків.