Нові репресії Церкви в Нікарагуа
  • Срд, 11/12/2019 - 14:47

«Уряд боїться нас, бо знає, що ми вголос говоримо про те, що нам не подобається», – сказав єпископ Абелардо Мата з Естелі. Після Літургії з нагоди свята Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці єрарх зустрівся з журналістами. Вкотре він засудив жорстокі репресії щодо громадян Нікарагуа та переслідування Церкви режимом Данієля Ортеги.

Останнім нападом на церкву в єпархії Естелі був арешт одного із священників. Його затримала поліція за звинуваченням у «порушенні громадського порядку». За словами єпископа Мати, священник просто повертався додому з Літургії. Єпископ втрутився у справу про його звільнення. Священника відпустили за 12 годин.

Єрарх також згадав поліцейських, які зібралися під час Літургії з наміром «залякати вірних». «Церква завжди бачила страждання простих людей. Священники в Нікарагуа страждають щодня. Уряд боїться наших зібрань, бо знає, що люди не згодні з його вимогами. Вони бояться, що ми це висловимо голосно», – сказав єпископ Мата.

Криза в Нікарагуа вибухнула у квітні 2018 року, коли населення країни масово протестувало проти режиму президента Ортеги, який спрямовував збройні сили проти демонстрантів. Сотні людей загинули, тисячі отримали поранення, багатьох ув'язнили, дехто зник безвісти або втік з країни.