«Новий храм в Обухові – це своєрідна інвестиція у Божі справи», – Єпископ Йосиф (Мілян)
  • Чтв, 20/09/2018 - 12:48

«Цей храм - це своєрідна інвестиція у рідне українське християнство, у спасення рідного народу. Це інвестиція в людей, які підтримали цей проект і в Обухові та по цілій Європі. Це інвестиція за тих, хто молився за сьогоднішній день, це інвестиція в Боже, щоб через наші діла видніла дорога до Царства Небесного», – про це 16 вересня 2018 року, говорив Владика Йосиф Мілян, Єпископ-помічник Київської архиєпархії, під час освячення нижнього храму у місті Обухів, що на Київщині.

Цього дня до парафії УКЦ в Обухові прибуло чимало гостей. Серед них Владика Венедикт (Алексійчук), правлячий єпископ єпархії Святого Миколая УГКЦ з осідком у Чикаго, та Владика Теодор (Мартинюк) Єпископ-помічник Тернопільсько-Зборівський. В урочистому Богослужінні брали також участь ігумен Святоуспенської Унівської Лаври єромонах Ілля Мамчак, єромонахи-студити, а також священики греко-католики та римо-католики.

Звертаючись до присутніх Владика Йосиф зазначив: «Ми сьогодні посвятили нижній храм святого Антонія Печерського. Ніхто з монашества цілої Вселенської Церкви чи українського християнства не народився монахом. Але у певному відрізку часу люди відчули дихання Бога, покликання до Божого. Покликання для того, щоб їхнє життя інвестувати в розвиток Божого. Подивімося сьогодні, як це їм вдалося тут в Обухові. Тому, сьогоднішнє Євангеліє закликає всіх нас задуматися над такою Божою інвестицією – Божим життям. Щоб через це спробувати скорегувати розвиток тих зусиль та харизм, того Божого, що нуртує у єстві всіх нас», - наголосив Єпископ.

У своєму слові владика також зазначив, що йому цього дня було приємно чути від дорослих і дітей фразу «Наш монастир»: «Бо хто такий монах? За словами Святого Василія Великого – це досконалий християнин! Тому я абсолютно переконаний, що серед нас людей є дуже багато досконалих християн, є дуже багато тих, які відповідально ставляться до свого життя, до того Божого посланництва, яке ми отримали із рук Всевишнього через наших батьків».

Наостанок Архиєрей заохотив усіх присутніх спробувати жити так, щоби примножувати те, що Бог поклав у наші душі та серця: «Спробуймо, щоб наш наступний день був досконалішим, аніж є сьогодні».

Прес-служба Київської архиєпархії