Новий єпископ для Ординаріату католиків, які слідують англіканській традиції
  • Суб, 06/02/2016 - 16:00

У Х’юстонській конкатедрі Пресвятого Серця Христового відбулася хіротонія першого єпископа для Ординаріату католиків, які слідують англіканській традиції, у США. Першим ординарієм Персонального Ординаріату св. Петра в США став владика Стівен Лопес. Про це інформує «National Catholic Register».

Коментуючи цю хіротонію ординарій Персонального Ординаріату Богородиці від Південного Хреста в Австралії владика Гаррі Ентвіслоу сказав: «Коротко кажучи: ми тут, щоб залишитися».

Новий єпископ Стівен Лопес (40 років) є родом з американської Каліфорнії, свого часу відіграв дуже важливу роль у створені Персонального Ординаріату св. Петра у США. До цього владика Лопес працював у Конгрегації у справах віри у Ватикані й був фактичним координатором Персональних Ординаріатів для католиків англіканської традиції.

Персональні Ординаріати – це відповідь церкви на запити англікан у цілому світі, які прагнули увійти уповне спілкування з Апостольським Римським Престолом. Створення цих Ординаріатів санкціонував Папа Бенедикт ХVІ Апостольською Конституцією Anglicanorum Coetibus. Ця Конституція санкціонувала створення Персональних Оздинаріатів, для англікан, які бажають увійти у Вселенську Спільноту Католицької Церкви, зберігаючи англіканську літургічну спадщину.

На даний момент існує три таких Ординаріати. Перший був створений у Великобританії (створений у 2010р.)  – Персональний Ординаріат Богородиці Волсінґемської, наступний у Австралії (створений у 2011р.) – Персональний Ординаріат Богородиці від Південного Хреста, та у США і Канаді (створений у 2011р.) – Персональний Ординаріат св. Петра.