Новий посол Гани у Ватикані
  • Нед, 22/12/2013 - 13:59

Папа прийняв нового посла Гани у Ватикані, який представив свої вірчі грамоти. 72-річний Джеймс К. Бебаако-Менса одружений, має п'ятьох дітей. Він вивчав політологію, працював в органах місцевого самоврядування та міністерствах. Останні чотири роки був секретарем президента.

Понад половина населення Гани сповідує християнство. Католицька Церква має там 20 єпархій. Є численні протестантські спільноти, особливо спільноти п'ятидесятників.

Голова місцевого єпископату в посланні на цьогорічне Різдво звернув увагу на корупцію. На його думку, вона поширюється в цій західно-африканській країні, як чума, загрожуючи її розвитку і миру. За словами єпископа Джозефа Осеї-Бонсу, корупція в Гані торкається усіх прошарків суспільства. Вона присутня в політичному житті, коли владою зловживають з метою особистої вигоди. Нею забруднені медії, коли заробляють на поширенні неправдивої інформації, яка підвищує напруженість. Навіть релігійні практики можуть бути викривленні корупцією, коли вони використовуються, щоб отримати гроші, – говорить голова єпископату Гани.

За матеріалами: http://pl.radiovaticana.va