Нунцій Ґуджеротті вшанував пам′ять Героїв Небесної Сотні
  • Чтв, 18/02/2016 - 20:04

Сьогодні, 18 лютого, у річницю вшанування Героїв Небесної Сотні Апостольський Нунцій в Україні Клаудіо Ґуджеротті вшанував пам′ять загиблих за Гідність нашої держави покладенням квітів до хреста на вулиці Інститутській (нині - Героїв Небесної Сотні) та молитвою в каплиці, присвяченій Героям.

"Перше, що я мав на меті - це вшанувати Тих, хто загинув за ідеал", - зазаначив Нунцій. "У цьому світі одна з найважчих речей - це мати ідеал. Іноді здається, що гроші - це єдиний ідеал у цьому світі. Але є також і сьогодні люди, які мріють про щось більше і краще для свого народу. І це дуже важливо для всього світу, для церкви, і також для нас, віруючих, бо нас навчають, що є й інші цінності - духовні у цьому світі". 

Після вшанування Героїв Небесної Сотні, Нунцій запевнив журналістів, що незабаром буде мати зустріч із Папою Франциском - і звітуватиме перед ним щодо ситуації в Україні.

Нагадуємо, що незабаром архієпископ  Клаудіо Ґуджеротті вирушить у подорож Східною Україною, щоби "дати відчути людям, які там живуть, що вони не є відкиненими".