Нунцій Клаудіо Ґуджеротті у Краматорську: «Важливо плекати любов, солідарність і взаємоповагу, які ви засвідчили всьому світові під час Майдану»
  • Чтв, 16/02/2017 - 12:45

Як повідомляє Голова Донецької військово-цивільної адміністрації  Павло Жебрівський, 15 лютого Апостольський Нунцій архієпископ Клаудіо Ґуджеротті відвідав Авдіївку, після чого завітав до  Краматорська.

«Посол Ватикану приїхав на лінію фронту, щоб особисто висловити мешканцям Донеччини підтримку і солідарність», – пише на своїй сторінці у Facebook пан Жебрівський. Клаудіо Ґуджеротті переказав слова Папи Франциска: «Я хочу, щоб ви знали, ми постійно пам'ятаємо про вас і молимось за вас». Благословення Святого Отця – це важливий жест, яким Понтифік іще раз показав українцям, що вони не покинуті й не самоті. 

Нунцій повідомив, що для потреб мешканців Авдіївки буде виділено 200 тисяч євро з фонду акції «Папа для України». У рамках цієї акції минулого року в Європі на заклик Папи Франциска було зібрано 16 млн євро для допомоги мешканцям України, які постраждали від російської агресії або стали внутрішніми переселенцями. Сам Понтифік особисто зробив пожертву на 5 млн євро.

Павло Жебрівський висловив Апостольському Нунцієві подяку «за допомогу і за те, що він у такий складний час відвідав і підтримав Донеччину та Авдіївку зокрема».

Клаудіо Ґуджеротті наголосив на важливості взаємної любові й пошани: «Україна – велика країна, і важливо не те, чи вас хтось любить, чи ні, важливо, щоб ви самі плекали почуття любові одне до одного, солідарність і взаємоповагу. А що вмієте це, ви дуже добре засвідчили усьому світові на Майдані три роки тому».