Ньюйоркці проти розширення абортивного закону
  • Птн, 22/02/2013 - 15:12

75% ньюйоркців проти запропонованих губернатором Ендрю Куомо змін до закону про аборт. Його пропозиція полягає в тому, що аборт може робити не тільки лікар, але будь-який «ліцензований працівник служби здоров’я».

«Жінки хочуть більшої можливості вибору, а не більшої можливості виконання абортів» – звернув увагу Мег МакДонел, речниця фундації Chiaroscuro, яка провела відповідне дослідження. Однак, прихильники змін наголошують, що пропоновані приписи покликаються на «фундаментальні права» жінки, чим, на їх думку, є переривання вагітності у довільний момент.

Запропоновані приписи під назвою закону про репродуктивне здоров’я (Reproductive Health Act) мають відмінити обов’язок інформування батьків про рішення неповнолітньої зробити аборт. До того ж проект передбачає відмову судити за вбивство у випадку, коли згаданий «ліцензований працівник служби здоров’я» призвів до смерті жінки внаслідок виконаного ним аборту.

Кардинал Тімоті Долан у зверненні до губернатора попередив, що таке рішення може вплинути на збільшення і так «скандально» великої кількості абортів у Нью-Йорку: «Був час, коли прихильники абортів твердили, що хочуть зробити їх безпечним, легальним і рідко виконуваним процесом».

За даними фундації Chiaroscuro, понад 40% вагітностей на території Нью-Йорку закінчуються абортом. Це вдвічі більше за середній показник цілих США.

За матеріалами: radiovaticana.va