О. Андрій Боднарук: Наша місія – щоби добра в Інтернеті було більше, ніж негативу
  • Срд, 18/07/2018 - 14:14

Священики і монахи мають йти в ногу з часом і опановувати сучасні технології - це нагода проповідувати і кликати людей до священства і монашества. Про це заявив голова прес-служби Київської Архиєпархії УГКЦ о. Андрій Боднарук під час духовно-формаційного семінару ПМВ для священиків-місіонерів, що триває у румунському місті Сигіт.

Доповідь священика була присвячена сучасним ЗМІ як засобу сприянню зростання покликань.

“Без сучасних технологій важко говорити про Христа. Маємо нагоду проповідувати і кликати людей до священства і монашества через ЗМІ. Сучасні священики мають опановувати новітні засоби масової інформації і через них шукати людей. Є люди, які вагаються у вірі, є люди зранені, зокрема і через духовних осіб, і вони починають губитися”, - зазначив о. Андрій.

Священик зауважив, що Інтернет несе багато позитиву і добра, водночас несе і загрозу. “Інтернет може руйнувати, а може й будувати. Там є багато бруду, але також багато добра. Наша місія – старатися, щоби добра в Інтернеті було більше, ніж негативу і бруду”, - наголосив очільник прес-служби Київської Архиєпархії.

Він відзначив, що сьогодні молодь активно використовує соцмережі і священики у своїй праці мають це врахувати. “Соціальні мережі - це також великі місії”, - додав о. Андрій. І порадив душпастирям заохочувати дітей і молодь заходити на ті сторінки у соціальних мережах, які не шкодитимуть, а допомагатимуть їм. Як приклад доброго проповідування через новітні ЗМІ о. Андрій навів польських священиків, які активно використовують відеоблоги і портали.

Він також додав, що один з викликів сьогодення – дезінформація, з її складовими - ботами, тролями, фейковим новинами тощо. І закликав священиків ретельно перевіряти інформацію і вміти відрізняти правдиві новини від фейків.