О. Ломбарді підсумував перший день подорожі Папи
  • Чтв, 14/08/2014 - 18:39

Папа задоволений візитом і не почувається втомленим, розповів о. Федеріко Ломбарді журналістам, підсумовуючи перший день апостольської подорожі Святішого Отця в Південну Корею.

Глава Прес-служби наголосив, що привітання президента країни Пак Кін Хе Папи Франциска в аеропорту Сеула не було звичайним фактом, а свідченням любові та вдячності корейського народу і його найвищих представників. Офіційна церемонія привітання Папи відбувалася в Президентському палаці. О. Ломбарді розповів, що Папу вітали багато представників асоціацій і місцевих церковних рухів, що вказує на єдність Церкви в Кореї.

У Літургії, яку відслужив Папа Франциск у каплиці Апостольської нунціатури, взяли участь також деякі монахи, розповів представник Святого Престолу.

О. Ломбарді зазначив, що президент Південної Кореї Пак Кін Хе подарувала Папі Франциску полотно, прикрашене традиційними елементами і орнаментами. Під час приватної розмови вони обговорювали також ситуацію, пов'язану з Північною Кореєю, проблеми миру та злагоди.

За словами о. Ломбарді, ще в аеропорту Папа Франциск зустрівся з родичами пасажирів, що затонули в квітні 2014 року на кораблі «Севол». «Ця зустріч – привід для надії, також і тому, що допомагає громадській думці не забути про те, що трапилося», – сказав він.

Глава Прес-служби Святого Престолу також розповів, що отримав смс-повідомлення від кардинала Фернандо Філоні, який за дорученням Святішого Отця вирушив на північ Іраку, щоб висловити підтримку Папи і надати допомогу біженцям, в основному християнській спільноті. Кардинал вже зустрівся з місцевими єрархами і владою, розповів єзуїт.