Обраного нового главу Конференції католицьких єпископів США
  • Чтв, 17/11/2022 - 16:42

Військовий ординарій, Архиєпископ Тімоті Брогліо, у вівторок був обраний главою Конференції католицьких єпископів США на наступних три роки. Досі він був генеральним секретарем єпископату.

За інформацією ЗМІ, раніше він висловлював радше ортодоксійну позицію.

Його заступником обрано 71-річного Архиєпископа Вільяма Лорі, ординарія Балтимору і головного капелана «Рицарів Колумба».

Новообраному главі єпископату 70 років. Окрім інших видів служіння, в 2008 році він став четвертим військовим ординарієм США і вершив цю функцію впродовж 14 років.

За його словами, армія «залишається найбільшим джерелом покликань до священства в сучасних США». Він був апологетом захисту релігійної свободи військових. Минулого року він виступив проти обов’язкової вакцинації військових від COVID-19 всупереч їхнього сумління.

Серед найголовніших викликів, які чекають на нового главу єпископату: перша сесія XVI Звичайного загального згромадження Синоду єпископів у Римі 4-29 жовтня 2023 р., національний Євхаристійний конгрес в Індіанаполіс у червні 2024 року; сесія за підсумками синоду в жовтні 2024, а також президентські вибори в США в листопаді 2024 р.