Одеська молодь колядувала у Ватиканському посольстві
  • Пон, 23/01/2017 - 14:49

21 січня  парафіяльний молодіжний вертеп св. Апостола Андрія Первозванного м. Одеса  з благословення Преосвященного владики Михаїла (Бубнія) - Екзарха Одеського, приніс Різдвяну радість до посольства Ватикану у Києві.

На запрошення папського нунція Клаудіо Гуджеротті передане через о. Олександра Смеречинського, наш Вертеп вирушив до Києва з колядою.

П’ять з половиною годин у дорозі нас не втомили, а навпаки, надихали на особливу зустріч, адже ми їдемо до самого посла Папи Франциска в Україні. Під час виступу нам допомагав перекладач нунція, щоб краще зрозуміти суть сценарію. Виступ вдався, і одне, що найбільше вразило папського нунція це "живий Ісус" на руках Марії, чого, як сказав Клаудіо, він не зустрічав досі у постановці вертепу.  Представник Ватикану особисто дякував кожному учаснику за його участь у такій Різдвяній постановці, і загалом за візит котрому він дуже радий.

Після виступу нас запросили разом пообідати з послом Папи, і ми звичайно не відмовилися. Застільне спілкування затягнулося на дві години, під час якого кожний міг запитати нунція про все, що найбільше цікавило. Усіх вразила відкритість Архиєпископа Клаудіо, особливо корінних одеситів, котрі не мали ніколи такої можливості, не те щоб поспілкуватися, але сидіти за одним столом, і так як кажуть у нас в народі, поговорити «по-душам». Після обіду Архиєпископ ще раз подякував усім учасникам вертепу і побажав плідної праці у проголошенні Доброї Новини на Південних теренах нашої країни та благословив нас на добру дорогу.

Прощатися нам не хотілося, але Одеса нас зачекалася. І ми постановили зробити традицією таку практику, і наступного року знову відвідати папського нунція. Дякуємо о. Олександру за допомогу в організації поїздки, а усім учасникам за вашу жертовність та терпеливість.

Олена Снігур