«Огорнімо своєю молитвою всіх тих, хто нас про це просить!» – Глава УГКЦ у черговому випуску відеопроєкту
  • Втр, 09/06/2020 - 09:53

Перш ніж говорити з Богом про свої потреби, потрібно молитися за потреби ближніх. На цьому наголосив Блаженніший Святослав, Отець і Глава УГКЦ, у четвертому випуску відеопроєкту «Блаженніший Святослав: #доступно_про_важливе». Темою випуску була молитва предстояння.

Глава УГКЦ зазначив, що, зростаючи в молитві, важливо вміти дивитися на світ очима любові, а саме очима заповіді любові до Бога і до ближнього. «Як цікаво! Йдеться про дві заповіді любові, але заповіді любові до себе між ними ми не бачимо. Очевидно, що коли ми любитимемо Бога і ближнього, здобудемо все те, чого самі потребуємо», – зауважив Глава УГКЦ.

Альтруїстичний фундамент християнської молитви, на переконання Блаженнішого Святослава, має бути основним. «Наскільки глибоко ми відчуваємо серцем біль іншої людини, настільки глибоко ми є християнами, настільки глибоко ми носимо Бога в собі, настільки глибоко ми є храмом Святого Духа», – вважає Глава Церкви.

 

У молитві за інших потрібно згадати тих, кому зараз найважче, а саме: тих людей, які не мають що їсти; тих, які не мають де спати; тих, які є покинутими, самотніми, забутими. Таким чином виконаємо функцію заступництва, і наша молитва стане подібною до молитви Богородиці та святих і ангелів у небі.

«Нехай Господь Бог допоможе нам усім зростати в молитві заступництва. Огорнімо своєю молитвою всіх тих, які прохають у нас цієї молитви! Впустімо разом із Господом Богом до свого серця і іншу людину! І в тій молитві за інших – молитві заступництва – станемо кращими, а наша молитва – сильнішою», – закликав на завершення Блаженніший Святослав.

Пригадуємо, що 16 травня 2020 року в УГКЦ стартував новий відеопроєкт «Блаженніший Святослав: #доступно_про_важливе». У ньому Глава УГКЦ у доступний спосіб пояснює важливі християнські істини. Перші випуски проєкту присвячені молитві. Переглядати нові випуски проєкту можна щосуботи о 21:00 на каналі «Живого ТБ» в мережі YouTube або сторінці «Живого ТБ» у Facebook.