Оновлена платформа молитви «Click to pray» єднає у молитві за Синод
  • Срд, 20/10/2021 - 11:00

За п’ять років свого існування платформа Всесвітньої мережі молитви в наміреннях Папи «Click to pray» досягла понад 2,5 мільйони користувачів з усього світу. Оновлена версія цієї платформи, представлена у Ватикані, допоможе поглибити свої знання про молитву та єднатися з усією Церквою у молитві за щойно розпочатий синодальний процес.

«Click to pray» – це офіційна платформа Всесвітньої мережі молитви в наміреннях Папи, що діє від 2016 року і є доступною на веб-порталі https://www.clicktopray.org, а також як застосунок, який можна завантажити на пристрої з Android та iOS, та має свій акаунт у соцмережах Facebook, Twitter, Instagram і YouTube. На цій платформі представлені щомісячні намірення Святішого Отця, публікуються молитви на кожен день, окрім того, вона пропонує простір, де користувачі, включаючи Папу Франциска, можуть обмінюватися проханнями про молитву та молитися одні за одних. До сьогодні ця платформа, що доступна у семи мовних версіях, досягла понад 2,5 мільйони користувачів з усіх континентів Щороку понад 400 тисяч осіб моляться разом в наміреннях Папи Франциска.

У вівторок, 19 жовтня 2021 р., у Ватиканському прес-центрі відбулася презентація оновленої версії цієї платформи, що включає деякі зміни у формі та змісті. Щодо форми, то новизна полягає у тому, що до вже існуючих секцій додалися дві нові: «Школа молитви», яка допоможе поглибити знання про молитву на основі вчення Церкви, а зокрема, Папи Франциска, та «Молитовний календар», що дасть змогу організувати молитви за змістом та часом.

Щодо оновлень у змісті, то вони стосуються XVI Асамблеї Синоду Єпископів 2021-2023 «Задля синодальної Церкви: сопричастя, участь і місія», дієцезальний етап якої розпочався минулої неділі, 17 жовтня. Для того, аби допомогти усій Церкві молитися за цей синодальний процес, платформа «Click to pray» публікуватиме деякі молитви, зібрані на веб-порталі prayforthesynod.va, що був розроблений Міжнародною мережею генеральних настоятельок у співпраці з Генеральним Секретаріатом Синоду Єпископів та Всесвітньою мережею молитви в наміреннях Папи.

Від сьогодні до 31 жовтня веб-портал prayforthesynod.va публікуватиме молитви, що надходитимуть з різних монастирів світу, а від 1 листопада всі спільноти світу отримають можливість надсилати свої молитви.