ООН фінансуватиме просування абортів у більшому масштабі та хоче надати привілеї особам ЛГБТ
  • Втр, 30/06/2020 - 14:03

Постулати радикальних ідеологічних середовищ отримують щораз більшу підтримку в Організації Об’єднаних Націй. Правління Фонду народонаселення ООН (UNFPA) вирішило доєднатися до чинного «Стратегічного плану на 2018-2021 рр.», зокрема, стосовно пропагування абортів у великих масштабах та надання пільг особам, які ідентифікуються з рухом ЛГБТ.

Фонд народонаселення ООН під час віртуального засідання уряду проголосував за зміни у «Стратегічному плані на 2018-2021 рр.». До документу додали також «Декларацію з Найробі», в якій йдеться про поширення «доступу до абортів у повному обсязі закону», як частини «прав на послуги сексуального та репродуктивного здоров'я в гуманітарних та нестабільних ситуаціях».

У 12 параграфі Декларації закликає дозволити «безпечний аборт» у нагальних «гуманітарних» випадках. Документ також розширює визначення поняття «сексуальне та репродуктивне здоров'я», щоб надавати пільги особам, що ідентифікуються з рухом ЛГБТ, згідно з пропозицією проабортивного Інституту Гуттмахера та медичного журналу «Lancet».

У документі, прийнятому під час останньої сесії UNFPA, у пункті 17 зазначено: «(...) Глобальні консультації призвели до прийняття Декларації з Найробі, яка забезпечує основу для урядових та партнерських зобов'язань щодо прискорення реалізації програми дій ICPD».

Тоді як під час саміту в Найробі не було жодних консультацій чи переговорів, остаточний документ не був прийнятий консенсусом, а країнам унеможливили його обговорення. З цих причин уряди багатьох країн, серед яких США, Бразилія та Польща прямо виступили проти нав'язаних постанов, як і самого способу організації цієї події.

– Перш за все, саміт у Найробі, як наголосили самі організатори, був неофіційною подією ООН, а всі домовленості не були обов'язковими. Багато сумнівів викликає не тільки зміст постанов, з яким багато країн-членів не погодилися, але й спосіб його проведення. Незважаючи на відкритий характер заходу, організатори не дозволили зареєструватися на саміті майже жодній організації, яка захищає життя та сім'ю. Заключному документу не передували переговори між національними делегатами, а були накинені UNFPA. Що більше, «Заяву з саміту в Найробі» не узгодила і не підтримала Генеральна Асамблея ООН», – наголошує Анна Яковська, аналітик Міжнародного правового центру «Ordo Iuris».