Опитування: 75% американців хочуть суттєвого обмеження абортів
  • Пон, 21/01/2019 - 17:07

Щорічне опитування в США виявило, що 75% респондентів хочуть “істотних” обмежень на доступ до абортів, навіть якщо більше половини респондентів в цілому підтримують.

Опитування 1066 дорослих 8-10 січня показало, що респонденти вітають обмеження на аборт, щоб його можна було виконувати лише протягом перших трьох місяців вагітності.

Навіть 61% респондентів, серед тих, які за аборт, висловилися за таке обмеження. Не дивно, що 96% пролайф респондентів підтримали таке обмеження.

Серед республіканців 92% підтримують обмеження на аборти, тоді як 60% демократів і 78% незалежних поділяють таку ж думку.

Лицарі Колумба спонсорували опитування з 2008 року.

Барбара Карвальо, директор Marist Poll, сказала, що результати показують, що не існує «дійсно поляризованого електорату», коли мова йде про аборти.

“Ми фактично бачимо, де є багато спільного у цілому ряді політичних рішень (пов’язаних з абортами)”, – сказала вона під час телеконференції.

Вона сказала, що результати опитування показують, що так звані “pro-choice”, не обов’язково виступають за необмежений доступ до абортів, як це широко зображено в засобах масової інформації.

Інші результати опитування включають:

– 54 % проти 39%, респонденти виступають проти платників податків, які фінансують аборти.

– Значна більшість 75% – виступають проти використання податкових доларів для оплати абортів в інших країнах.

– 55% респондентів вважають, що медичним працівникам з моральними запереченнями має бути дозволено відмовитися від виконання аборту, тоді як 35% заявили, що такі працівники повинні бути юридично зобов’язані брати участь в абортах.

– Переважна більшість респондентів, 83%, вважають, що закони можуть захищати як матері, так і ненароджену дитину, а не лише матір.

– 42% респондентів вважають, що життя починається від зачаття, 10 відсотків протягом перших трьох місяців вагітності, 9 відсотків від трьох до шести місяців, 19 відсотків, коли плід життєздатний і може жити за межами матки і 13 відсотків, коли дитина народжується; 7% не були впевнені.