Опублікована статистика злочинів проти християн у Франції
  • Срд, 09/10/2013 - 00:07

У Парижі під час зустрічі братства Генерального альянсу проти расизму і за повагу французької та християнської ідентичності (Agrif) прозвучали дані про чисельність акцій ворожості стосовно християн у період з 1 січня по 30 вересня. Статистика представлена директором L'Observatoire de la Christianophobie Даніелем Амішем.

За інформацією порталу, який реєструє і описує випадки християнофобії, у Франції за перші 9 місяців цього року зафіксовано:

- 109 публічних образ християн, блюзнірських акцій, випадків вандалізму або знищення християнської символіки,

- 70 випадків профанації та актів вандалізму на території місць відправлення культу,

- 25 випадків профанації і вандалізму на християнських кладовищах,

- 17 спроб підпалу і пожеж у місцях відправлення культу,

- 8 нападів на священиків і монахів,

- 6 хакерських атак на католицькі сайти,

- 4 вторгнення в церкви під час Літургій і переривань богослужінь.

Крім того, французькі чиновники озвучили чергову пропозицію щодо реформи календаря свят. Державна організація «Центр спостреження секуляризму» виступила з пропозицією скасувати 2 вихідних дні, відведені християнським святам, і замінити їх юдейським і мусульманським. Ідея була запропонована антропологом Дунею Бузар, нещодавно призначеної в Центр прем'єр-міністром Жаном Марком Айро. Бузар вважає, що заміна християнських свят на Йом Кіпур і Ураза-Байрам допоможе «нейтралізувати радикальний іслам і дати символічне місце юдейським і мусульманським святам».

Реакція з боку християн і мусульман не змусила себе чекати. Зокрема, президент «Центру проти ісламофобії» Абдалла Зекрі заявив, що не потрібно «роздягати Петра, щоб одягнути Мухаммеда».

За матеріалами www.sedmitza.ru