“Основне завдання, яке я ставлю, — дбати про людей”, — Глава УГКЦ щодо проголошення заступника адміністратора Патріаршої курії
  • Птн, 07/12/2018 - 09:00

5 грудня 2018 року в рамках загальної зустрічі працівників Патріаршої курії УГКЦ у Львові відбулося проголошення заступника адміністратора Патріаршої курії о. д-ра Володимира Містермана з Івано-Франківська, колишнього заступника керівника Бюро УГКЦ з питань екології.

Отець Володимир розповів, що ця подія має велике значення у його житті, тож висловив присутнім свої “дві мрії та одне сподівання”: “Я мрію, щоб на цьому місці мого служіння я допоміг настільки, наскільки в мене вийде з моїми скромними знаннями, можливостями, здібностями; щоб ми почувалися як одна патріарша родина. Моя друга мрія (яку я, мабуть, передам через три роки), щоб кожен, хто працює чи працював в Патріаршій курії, зміг сказати: “А я працюю в Патріаршій курії!” І навіть, якщо піде звідти, то згодом міг з гідністю сказати: “Я працював у великій родині Патріаршої курії!” — зізнається о. д-р  Володимир Містерман.

А згодом додає: “Також у мене є одне сподівання. Якщо мені допоможе патріарша родина в молитовному супроводі та взаємному розумінні, то я сподіваюся, що це сподівання вийде хоча б частково реалізувати. Якщо Господь у своєму провидінні забере мене ще кудись, коли мені буде дуже комфортно, щоб дивлячись на ці роки служіння, я зміг сказати, що спільною патріаршою родиною мені вдалося бути учасником очищення кровоносної системи. Щоб кров, яка пульсує від Глави і Отця Церкви та Всевишнього, була більш очищена, а я був долучений до очищення цієї системи”, — поділився о. д-р Володимир Містерман, заступник адміністратора Патріаршої курії.

Блаженніший Святослав під час свого слова до присутніх працівників Курії пояснив, чому саме о. Володимир отримав цю посаду, які його завдання та обов’язки. “Основне завдання, яке я ставлю перед о. Володимиром, — дбати про людей. Отець пройшов через різні складні періоди у своєму житті, тому він може краще всіх зрозуміти у їхніх проблемах, труднощах. Адже нам важливо, щоб кожен працівник (у Києві та у Львові) відчув себе доцільним”, — підкреслив Глава Церкви. 

Слід зауважити, що він подякував усім працівникам за рік, впродовж якого відбулося провадження реформ Патріаршої курії.

Крім того, у стінах Патріаршого дому незабаром може з’явитися ще одна структура, яка зараз перебуває у центрі Львова (на вул. Руській), — це Патріарший паломницький центр, тобто його представництво у Львові.

Його колишній керівник, а тепер Патріарший економ, — о. Любомир Яворський наголосив: “Є три речі, якими я керуюся, — це положенням про економат, бюджетний процес Патріаршої курії та вказівки Глави УГКЦ”.

Варто зазначити, що впродовж зібрання вдалося обговорити питання щодо проектної діяльності комісій і співпрацю з Фінансовим відділом, про звітування проектної діяльності, про проектну діяльність комісій і річні звіти для жертводавців, про співпрацю між Патріаршою курією і Патріаршим домом, а також про покращення ефективності праці та її умов й інші питання. Окрім цього, перед працівниками Патріаршої курії у Львові виступили представники головного територіального управління юстиції у Львівській області та (зокрема) розповіли про свої ініціативи.