Остання перед вакаціями зустріч духовенства Львівської Архиєпархії
  • Срд, 06/06/2018 - 10:42

У рамках роботи Інституту постійної формації духовенства сьогодні, 5 червня 2018 року, відбулась остання зустріч дияконів та пресвітерів Львівської Архиєпархії у стінах Львівської Духовної Семінарії Святого Духа.

Після молитви, яку очолив Преосвященний владика Володимир, присутнє духовенство зустрілося із спеціалістами з реставрації творів сакрального мистецтва (реставрації храмів, іконостасів, настінних розписів) п. Андрієм Салюком та п. Борисом Іванівом (завідувачем відділу реставрації теперного і олійного живопису Львівського державного коледжу декоративного і ужиткового мистецтва ім. Івана Труша). На наочних прикладах на фото спеціалісти з реставрації демонстрували, яку шкоду може завдати невміле проведення ремонтів чи реставрації у храмах, байдуже ставлення до стану сакральної споруди чи сакрального об’єкту тощо.

Спеціалісти запропонували фахову допомогу з реставрації храмів, ікон тощо. Також о. Іван Глова, відповідальний у Львівській Архиєпархії за працю над формацією нових покликань до священства, зробив оголошення щодо формації представників вівтарних дружин у стінах семінарії.