Освячення каплиці на території військової частини м.Коломиї
  • Суб, 14/04/2018 - 22:03

Душа людини потребує Бога, тимпаче тоді, коли на її плечі покладено нести нелегкий обов’язок щоденної військової служби. На передовій, під небом зі свистом куль, наших захисників підтримують капелани, однак на місцях постійної дислокації вони також потребують душпастирської опіки. З тієї причини було прийняте рішення збудувати каплицю на території військової частини м.Коломиї.

14 квітня на освячення каплиці завітав правлячий арихиєрей Коломийської єпархії кир Василій (Івасюк) та єпископ Коломийський і Косівський Юліан (Гатала) УПЦ КП. Новозбудовану каплицю освятили і назвали на честь Покрови Пресвятої Богородиці, яка з козацьких часів вважалася покровителькою українського війська.

Звертаючись до присутніх, владика наголосив на важливості спорудження каплиці, адже в умовах особливого періоду –  бойових дій військовослужбовці повинні мати місце, де зможуть молитовно звернутись до Бога. Також єпископ пригадав про подвижницьке життя о.Порфирія з Дори, який служачи у війську пройшов війну з молитвою на устах.

По завершенню командир військової частини підполковник Василь Зубанич вручив пам’ятні подарунки та подяки доброчинцям. Опісля кир Василій окропив священою водою весь особовий склад військової частини.