«Отче наш». Сьогодні християни згуртовуються в молитві проти пандемії
  • Срд, 25/03/2020 - 12:04

«Через деякий час, опівдні, ми, Пастирі різних християнських спільнот, разом з вірними різних конфесій, духовно з’єднаємося, щоб взивати до Бога молитвою “Отче наш”. Об’єднаймо наші благальні голоси, звернені до Господа, в ці дні страждання, в той час як світ переживає серйозне випробування пандемією. Нехай же добрий і милосердний Отець вислухає згідну молитву Своїх дітей, які з довірливою надією звертаються до Його всемогутності», – сказав Папа Франциск наприкінці загальної аудієнції в середу, 25 березня 2020 р., нагадуючи про свою пропозицію, звернену до християн всіх конфесій, проказати разом опівдні молитву «Отче наш».

Святіший Отець також запросив усіх до духовної участі через засоби комунікації в молитовному заході, що відбудеться в п’ятницю, 27 березня 2020 р., о 18:00 римського часу, на паперті базиліки Святого Петра, що включатиме Літургію Слова, адорацію Найсвятіших Тайн і благословення «Urbi et Orbi» з можливістю отримати повний відпуст.

Молитва опівдні

Папа Франциск прокаже молитву «Отче наш» в прямому ефірі перед молитвою «Ангел Господній» та проказуванням Розарію, які в базиліці Святого Петра щоденно проводить кардинал Анджело Комастрі.

Дієцезії в усьому світі мобілізувалися, відповідаючи на заклик Єпископа Риму. В різних церквах перед полуднем дзвонитимуть дзвони, щоб нагадати про ініціативу. Молитва піднесеться також в осідку Вселенського патріархату. Кентерберійський архиєпископ Джастін Уелбі, Голова Англіканської співдружності, через Твіттер запевнив: «Молитимемося “Отче наш” з Папою Франциском та мільйонами людей у світі». Із запрошенням до вірних приєднатися до ініціативи звернулася Конференція Європейських Церков, що згуртовує різні Церкви та Церковні спільноти континенту.