Отці василіяни запрошують до Жовківського монастиря з нагоди вшанування святого мученика Партенія
  • Пон, 24/09/2018 - 14:00

Отці василіяни запрошують на святкування празника на честь священомученика Партенія, який є покровителем храму і міста Жовкви. Це один з античних святих. Його нетлінні мощі збереглися до наших днів з 250 року від Різдва Христового.

Протягом довгого часу тіло святого перебувало у катакомбах Рима. Близько 1000-го року нетлінні мощі були виставлені в одній із церков Рима, а наприкінці XVIII століття їх передали до Жовківського василіянського монастиря, де вони зберігаються й донині.

До 29 вересня триватиме дев’ятниця до св. мученика Партенія. Кожного дня у храмі служать Святу Літургію та Молебень до св. мученика Партенія.  27 вересня для привселюдного почитання будуть виставленні мощі святого. Починаючи з цього дня і до неділі 30 вересня, молитовна програма триватиме цілоденно, а в неділю навіть цілодобово. Вірні зможуть брати участь не лише у Божественній Літургій, Таїнствах Покаяння та Євхаристії, а й в Утреніх, Вечірніх, Адорації Найсвятіших Тайн, духовних науках, молитвах на оздоровлення тощо. У суботу після Великої Вечірньої з Литією відвідбудеться  молитовна хода містом з мощами св. мученика Партенія. Завершиться святкування  у неділю, 30 вересня, Архієрейською Святою Літургією об 11 годині.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами https://osbm.in.ua