Пакистан: християнин в критичному стані після тортур поліції
  • Срд, 28/02/2018 - 13:22

Християни Пакистану обурені і протестують проти практики, яку місцева поліція застосувала щодо 17-річного Патраса Масіха, котрого звинувачують в богохульстві проти ісламу.

Під час допиту агенти поліції піддавали тортурам християнина і змушували негідно поводитись з його кузеном. Щоб уникнути таких тортур, Патрас вискочив з вікна четвертого поверху. Його стан важкий, він перебуває у лікарні у відділенні інтенсивної терапії.  

Пакистанські захисники прав людини домагаються розслідування цієї справи і покарання невинних. «Таку брутальність неможливо допустити. Уряд і поліція повинні охороняти життя і гідність кожного пакистанця», - йдеться у заяві одного з пакистанських фондів «Cecil&Iris Chaudhry Foundation».

Ще один пакистанський захисник прав людини звернувся із заявою до влади Пенджабу, де відбувся інцидент. Він наголошує, що пакистанців вчать ненавидіти і дискримінувати християн. Тому він закликає до справедливості і дотримання прав релігійних меншин, а особливо християн, які стають жертвами жахливого насильства. «Свобода є правом усіх, і її слід обороняти», - йдеться у заяві, яку цитує wiara.pl.