Пакистан: християнина засудили до страти, бо його бізнес конкурував з мусульманином
  • Срд, 13/07/2022 - 17:09

У Пакистані триває переслідування християн з боку влади. Цього разу смертний вирок видали Ашфаку Масіху за звинуваченням у богохульстві. Чоловік мав майстерню з ремонту мотоциклів і був конкурентом для бізнесу мусульманина.

Ашфака неправдиво звинуватив у богохульстві мусульманин Мухаммед Навеєд, котрий відкрив свій бізнес навпроти майстерні християнина. Свою скаргу мусульманин подав тоді коли його бізнес перестав приносити бажаний дохід.

Після арешту Масіха, його дружина і донька були змушені покинути Лахор, бо боялись помсти мусульман.

Засудження Масіха на смерть викликало хвилю обурення серед певних груп громадськості. Багато осіб протестують проти постійних нападів на немусульманські меншини, в основному на індуїстів та християн. Останні становлять неповних 2% від населення Пакистану. Основними мотивами переслідування є ісламський екстремізм, організована злочинність і корупція та політична боротьба.

Проблемою у Пакистані є не лише нетолерантні закони, але дуже часто абсолютно довільні вироки. Минулого місяця суд підтримав вирок позбавлення життя двох братів, яких також затримали за образу ісламу. Справа тривала 11 років.

Минулого року, для прикладу, було звільнено подружжя, яке провело 9 років у камері для смертників за те, що начебто відправили SMS богохульного змісту.